Lasten edullisemmat laatupyörät!

Madison on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan lasten pyörämerkkinä hyvän hinta-laatusuhteen, kestävyyden ja ajan hermolla olevan mallistonsa ansiosta. Mutta mikä tekee Madisonista hyvän vaihtoehdon muihin saman hintaluokan lastenpyöriin verrattuna?

Madison on satsannut alusta asti lastenpyörämallien kehittämiseen ja suunnitteluun. Suunnittelutyön taustalla on paitsi ehdoton turvallisuus, helppo ajettavuus, tinkimätön kestävyys myös tuotannon kannalta järkevimpien komponenttien ja tehtaiden valinta.

Näiden seikkojen ansiosta voimme taata hinta-laatusuhteen säilymisen mahdollisimman hyvänä jatkossakin. Madison-pyörät säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa erinomaisesti ja siirtyvät pieneksi jäädessään kätevästi myös nuoremmalle sisarukselle tai sukulaiselle.

Lapsille oma KidFit-mitoituskonsepti

Yhtenä syynä Madisonin lastenpyörien suosioon on kehittämämme KidFit-mitoituskonsepti, jonka ansiosta pyörissä on huomioitu lasten ruumiinrakenne, tasapaino ja havaintokyky.

Koska lasten käsivarret ovat suhteessa lyhyemmät kuin aikuisten, ohjaustanko on kapeampi, hieman ylempänä ja lähempänä pyöräilijää verrattuna aikuisten pyöriin.

Madison lastenpyörien ajoasento on myös mahdollisimman pysty, minkä avulla lapsen on mahdollisimman helppo seurata liikennettä ja hahmottaa ympäristöään.

Lapsen tasapaino kehittyy aikuisten tasolle vasta 8–10 vuoden iässä, ohjaintangon, satulan ja polkimien etäisyydet on optimoitu tukevan ja helpon ajoasennon saavuttamiseksi.

Pyörät on myös suunniteltu kestäviksi, helpoiksi hallita ja kevyiksi polkea. Madison-lastenpyöriin on myös mahdollista kiinnittää työntötanko.

Tämän lisäksi Madison-lastenpyörissä apupyöräkiinnitys on suoraan rungossa, eikä akselissa. Näin apupyörien säätäminen on helpompaa kuin monen muun merkin kohdalla.

Kestosuosikkina potkupyörä

Mikä mahtaa olla suosituin lastenpyörämallimme? Madison-lastenpyörien osalta suosio jakautuu melko tasaisesti eri mallien välillä.

Muutaman vuoden ajan suurta suosiota nauttineen potkupyörien kysyntä ei näytä hiipumisen merkkejä edelleenkään – päinvastoin! Se kuuluukin tällä hetkellä kärkituotteisiimme lastenpyörien osalta.

Anna lapsen vaikuttaa pyörän valintaan

Lapsen pyörän valinnassa kannattaa ottaa ennen kaikkea huomioon lapsen ja pyörän koko (12”, 16” tai 20”). Sopivan koon löytämisessä voidaan pitää perusohjennuorana sitä, että lapsen on yletyttävä molemmilla jaloilla tukevasti maahan, satulan ollessa niin alhaalla kuin sen saa.

Lisäksi on syytä antaa lapsen itsensä vaikuttaa pyörän valintaan – yleensä pyörä tulee aktiivisempaan käyttöön, kun lapsi saa valita hänelle sopivista malleista itseään miellyttävän vaihtoehdon.

Koon ja ulkonäön lisäksi pyörän valintaan vaikuttaa myös vaihteiden määrä. Koululainen yleensä valitsee itselleen vähintään 3-vaihteisen menopelin, kun taas 1-vaihteinen palvelee mainiosti alle kouluikäisen lapsen pyöräilytarpeita.

Aikuinen näyttää mallia

Pyöräilyn tärkein lisävaruste on ehdottomasti laadukas pyöräilykypärä. Kypärän hankinnassa olennaisinta on valita oikea koko ja säätää se itselle sopivaksi.

Lasten ja nuorten kohdalla pyöräilykypärän käyttöhalukkuuteen vaikuttaa valitettavasti edelleen sosiaalinen paine: jos kaveri ei käytä kypärää, saattaa lapsi itsekin yrittää laistaa siitä.

Tärkeintä onkin, että kypärän käytöstä tulee lapselle itsestäänselvyys. Tämä kannattaa opettaa aikuisen esimerkin kautta jo varhain.

Kypärän lisäksi jokaisen pyöräilijän on syytä panostaa myös laadukkaaseen lamppuun ja luotettavaan lukkoon. Kaikkiin lasten ja nuorten Madison-pyöriin kuuluu vakiona säännösten mukaiset heijastimet, soittokello ja seisontatuki sekä napavaihteisissa malleissa myös lokasuojat.

Laadukkaat lastenpyörät omalta jälleenmyyjältäsi

Madisonin lastenpyöriä myydään kattavasti sekä erikoisliikkeissä että Citymarketeissa ympäri Suomen.