Lasten maastopyörä – Oikean kokoinen pyörä kaikenikäisille

Maastopyöräilyn nousun vanavedessä myös koko perheen kanssa tehtävien erilaisten pyöräretkien suosio kasvaa nopeasti.

Helppoja polkuja, hiekka ja metsäteitä on todella hauska ajella yhdessä, koko perheen voimin. Luonnosta nauttiminen ja kuntoilu yhdistyvät mukavasti. Yhteisiltä pyörä retkiltä jää aina erilaisia kokemuksia, joita on mukava muistella jälkikäteen.
 
Lasten ja nuorten yleiskäyttöön suunnitellussa maastopyörässä on samat asiat oleellisia kuin meille isommillekin pyöräilijöille. Pyörän oikea koko, käsiteltävyys ja keveys ovat tärkeitä juttuja. Modernissa lasten maastopyörässä on helppokäyttöinen ja täsmällinen vaihteisto, tehokkaat levyjarrut ja rullaavat mutta samalla maastossa pitävät renkaat.

Lasten maastopyörän kokoon ja ajoasentoon kannattaa kiinnittää huomiota. Oikean kokoisella ja tyyppisellä pyörällä lapselle saavutetaan ajomukava ja kevyesti käsiteltävä sekä myös huomattavasti turvallisempi pyörä. 

Lasten maastopyörä on pääsääntöisesti myös jokapäiväisessä yleiskäytössä. Kannattaa varmistaa että pyörä on joko varusteltu valmiiksi tai pyörässä on asianmukaiset asennuspaikat tarvittaville varusteille.

Madison mallisto kattaa kaikki lasten ja nuorten maastopyörät ikään ja kokoon katsomatta. 

Pyörät ovat moderneja, tasokkailla komponenteilla ja loistavalla hinta-laatusuhteella varustettuja. Kaikissa Madison maastopyörämalleissa on perusvarustelu valmiina. Seisontatuki, soittokello ja heijastimet. Pyörä on myös helppo varustella tarvittavilla varusteilla valmiiden asennuspaikkojen ansiosta. 

Madison lasten ja nuorten pyörien rungot, ajoasento, tankoleveydet, kampimitat ja voimansiirron välitykset – kaikki on mietitty perheen junioreiden helppoa ja turvallista pyöräilyä silmällä pitäen.

Kaikissa malleissa laadukkaat nuorisolle suunnitellut istuimet, kädensijat, polkimet jne. komponentit sekä jämäkät MDN -kaksoisseinämävanteet jotka kestävät nuorison aktiivisessa käytössä.

Kouluikäisten Rage 20″- 24″- 26″ maastopyörät

Kouluikäisten pyörät ovat yleensä aktiivisessa ja kovassa käytössä jolloin maastopyörä on loistava vaihtoehto. Madison mallistosta löydät modernit maastopyöpyörät, jolla myös perheen pienemmät juniorit pääsevät laajentamaan reviiriään. Kaikki rungon ja komponenttien mitoitukset on optimoitu junioripyöräilijälle jolloin pyöräily on hauskaa ja turvallista.

Rage 20″ on kevyt alumiinirunkoinen ja täysin KidFit – konseptin mukainen maastopyörä. Täsmällinen Shimano Altus 7- voimansiirto, lapselle helppokäyttöisellä Revoshift -vaihtimella. Pyörän tehokkaat levyjarrut pysäyttävät vauhdin turvallisesti kaikissa tilanteissa. Pyörän kevyesti rullaavat Race mtb- renkaat antavat loistavan pidon ja varman tuntuman maastoon. Käyttäjäkokosuositus on 110 – 135 cm. Suositushinta tälle uutuudelle on 349,00€

Rage 24″ on nuorten kevyt alumiinirunkoinen maastopyörä. Moderista Shimano 1×8 – voimansiirrosta löytyy aina sopiva vaihde jyrkempiin mäkiin ja vaihtuviin ajotilanteisiin. Ragen tehokkaat levyjarrut pysäyttävät vauhdin turvallisesti kaikissa tilanteissa. Pyörän kevyesti rullaavat Race mtb- renkaat antavat loistavan pidon ja varman tuntuman maastoon. Käyttäjäkokosuositus 125-150 cm. Suositushinta 379,00€
 
Rage 26″ nuorten maastopyörä on tyylikäs ja edullinen maastopyörä. Modernista Shimano 2×7 – voimansiirrosta löytyy aina sopiva vaihde jyrkempiin mäkiin ja vaihtuviin ajotilanteisiin. Säädettävä preload-joustohaarukka tasoittaa menoa maastossa. Käyttäjäkokosuositus 135-160 cm. Erinomainen valinta nuorison yleispyöräksi tai maastoon. Suositushinta 349,00€

Tutustu lisää lasten ja nuorten maastureihin!

Varttuneemmalle nuorisolle ja aikuisille Rage 27.5”- 29” maastopyörät

Moderni Rage maastopyörä sopii jo hiukan vaativampaan makuun ja vakavampaan menoon. Kahta eri rengas ja runkokokoa, joista jokaiselle löytyy sopivan kokoinen pyörä. Monikäyttöiset maasturimallit joilla ajaminen on hauskaa poluilla ja asfaltilla. Nämä pyörämallit soveltuvat loistavasti myös talvipyöräilyyn.

Grizzly 27.5″ on laadukas alumiinirunkoinen maastopyörä. Moderni Shimano Altus 2×8 – voimansiirto, Rapidfire -vaihtimin on täsmällisesti mukana kaikissa ajotilanteissa. Tuntumaltaan loistavat Tektron hydrauliset levyjarrut pysäyttävät tehokkaasti kaikissa ajotilanteissa. Säädettävästä preload-joustohaarukasta löytyy myös mekaaninen lukitus, jolla haarukan saa täysin jäykäksi. Loistava ominaisuus katukäytössä. Kevyesti rullaavat Race mtb- renkaat antavat loistavan pidon ja varman tuntuman maastoon. Runkokoko 16”/40cm. Suositushinta 529,00€

Grizzly 29″ on laadukas alumiinirunkoinen maastopyörä. Moderni Shimano Altus 2×8 – voimansiirto, Rapidfire -vaihtimin on täsmällisesti mukana kaikissa ajotilanteissa. Tuntumaltaan loistavat Tektron hydrauliset levyjarrut pysäyttävät tehokkaasti kaikissa ajotilanteissa. Säädettävästä preload-joustohaarukasta löytyy myös mekaaninen lukitus, jolla haarukan saa täysin jäykäksi. Loistava ominaisuus katukäytössä. Kevyesti rullaavat Race mtb- renkaat antavat loistavan pidon ja varman tuntuman maastoon. Runkokoko 16”/40cm ja 18″/45cm. Suositushinta 529,00€

Tutustu lisää Madison maastopyöriin.

Madison mallisto kattaa kaikki lasten ja nuorten maastopyörät ikään ja kokoon katsomatta. 

Pyörät ovat moderneja, tasokkailla komponenteilla ja loistavalla hinta-laatusuhteella varustettuja. Kaikissa Madison maastopyörämalleissa on perusvarustelu valmiina. Seisontatuki, soittokello ja heijastimet. Pyörää on myös helppo varustella tarvittavilla varusteilla valmiiden asennuspaikkojen ansiosta. 

Luotettavaa tekniikkaa
Jokainen Madison komponentti on tarkoin valittu ja testattu. Kaikissa maastopyörämalleissa on laadukkaat kasettikeskiöt, navat ja kevennetyt alumiinikammet. Madison -kaksoisseinämävanteet ovat todella jämäkät ja kestävät käytössä.

Turvallinen valinta
Madison -pyörät on suunniteltu ja valmistettu pohjolan vaativiin olosuhteisiin. Kaikilla pyörämalleilla on 12 vuoden runkotakuu ja 2 vuoden takuuaika muilla komponenteilla.

Muista pyöräkaupoilla!

Pyörähankinnan ohessa on hyvä muistaa pyöräilijän tärkeimmät varusteet – kypärä, lukko ja pyöränlamppu.
 
Kypärämalleissa on nykyään niin paljon valinnanvaraa, että jokainen löytää niiden joukosta varmasti itseään miellyttävän vaihtoehdon. Ulkonäkö ja tyyli ovat tärkeitä juttuja.  Kannattaa kiinnittää huomiota kypärän istuvuuteen, hihnojen ja kiristimen helppoon käytettävyyteen. Maastopyöräilyyn löytyy valikoimaa myös nuorille täysin samoilla teknisillä ominaisuuksilla kuin aikuisille.

Vaikka pyörä usein ostetaan valoisaan aikaan keväällä tai kesällä, pyöränlamppu kannattaa hankkia samalla. Näin se on valmiina syysiltojen pimetessä. Valoksi kannattaa valita lapselle helposti kiinnitettävä ja ladattava led-valaisin. Valoteholtaan n. 120 – 300 lumen on riittävästi peruskäyttöön ja akkukin kestää kauemmin. Takavalo on tärkeä turvallisuuden kannalta. Takavalon tärkein ominaisuus on, että pyöräilijä näkyy riittävästi muille tielläliikkujille.

Turvallinen ja käyttömukava lukko on tärkeä varuste jokaiselle pyöräilevälle. Maastopyörään kannattaa harkita esimerkiksi tukevaa ketju tai taittolukkoa. Ne on helppo asentaa pyörään kuljetuksen ajaksi ja huomattavasti turvallisempia kuin vaijerilukot. Jos mielit perinteisempää pyörän runkoon kiinnitettävää runkolukkoa varmista, että pyörässä on asennuspaikat lukolle.

Madisonia on saatavilla laajalti pyörä ja urheiluliikkeissä sekä Citymarketeissa ympäri Suomen. Tutustu Sinäkin Madisoniin! 

Panostamme suunnittelussamme laatuun ja yksityiskohtiin, jotta Madison olisi Sinulle oikea valinta

Teksti: Tommi Kannisto