Nuorten pyörät – Millainen pyörä koululaiselle?

Madison nuorten pyörät on tehty kestämään Suomen ankaria olosuhteita ja kovaa käyttöä. 

Olemme aina panostaneet paljon Madison lasten ja nuorten -pyörämallien kehittämiseen. Nuorten pyörät ovat käyttäjälleen mahdollisimman helppoja, turvallisia ja kestäviä. Mallien ulkonäkö on ajan hermolla ja nuorten mieleen.  

Millainen pyörä nuorelle kouluikäiselle?

Nuorelle ulkonäkö on pyörän valinnassa tärkeä kriteeri. Me seuraamme aktiivisesti kansainvälisen pyöräilyn tuulia, jotta nuorten pyörämalleista löytyy aina ajantasaiset vaihtoehdot tytöille ja pojille.

Pyörän pitää ehdottomasti miellyttää myös silmää mutta käytön ja turvallisuuden kannalta moni muu seikka on huomattasti tärkeämpi.

Paljonko kasvunvaraa?

Me vanhemmat haluamme varata nuoren pyörään luonnollisesti “hieman kasvuvaraa” ja tämä on toki mahdollista – tietyissä rajoissa.Madison nuorten pyörät suunnitellaan rungoiltaan erittäin mataliksi ja ajoasennoltaan helposti hallittavaksi, jolloin pieni kasvuvara on turvallisesti saavutettavissa. Pyörä kasvaa käyttäjänsä mukana istuinkorkeutta nostamalla. Pyörän koko on karkeasti oikea, kun nuori ylettyy molemmilla jaloilla maahan satulan ollessa niin alhaalla kuin mahdollista ja tangon etäisyys tuntuu luonnollisen mukavalta.

Kokosuositukset nuorten pyörille

  • 24” soveltuu noin 7-12 vuotiaalle (125-150 cm)
  • 26” soveltuu noin 10+ vuotiaalle (135-160 cm)
     

Paljonko vaihteita tarvitaan?

Yleispätevästi pidemmille matkoille ja sporttisempaan menoon suositellaan ”enemmän vaihteita” jolla yleisesti tarkoitetaan ketjuvaihteistolla ja käsijarruilla varustettua pyörää.

Nuorison arkiseen liikkumiseen tai lyhyemmille koulumatkoille huoleton jalkajarrulla varustettu pyörä voi olla varmempi ja käyttömukavampi vaihtoehto.

Pyörävalintaa kannattaa painottaa pääasiallisen liikkumisen suuntaan.

Madison -pyörissä on kattavasti jalkajarrulla varustettuja 3- ja 7 -vaihteisia sekä käsijarruilla varustettuja sporttisempia maastopyörämalleja.

Kaikki nuorten pyörät on varustettu laadukkailla Shimano -vaihteistoilla ja ajamisen kannalta mahdollisimman turvallisilla sekä helppokäyttöisillä vaihtimilla.

Madison nuorten pyörämallit

Tytöille
Cherry ja matalarunkoinen Milano ovat loistavia vaihtoehtoja tytöille. Näppärän kokoiset 24” renkailla varustetut pyörät soveltuvat noin 125-150 cm käyttäjälle. Kevyesti kulkevalla ja huolettomalla pyörällä on mahtava ajaa. Laadukas pyörä miellyttää silmää uutena ja vuosien päästä.

Budapest 26” on tyylikäs uutuus, joka soveltuu moneen menoon. Malli soveltuu niin tytöille kuin pienempikokoisille naisille. Käyttäjäkokosuositus noin 135-160cm. Jalkajarrullinen täysin varusteltu malli, jonka väreissä mukana valkoista ja trendikästä ruusukultaa.

Pojille
Maasturihenkiset Rage 24” ja isompi Rage 26” ovat komponenteiltaan aina ajan hermolla.  Nämä kovaan ajoon valmistetut, huolettomat jalkajarrulliset pyörät ovat 3 tai 7-vaihteisia ja kouluikäisten halutuimmat kumppanit. Rage 24” soveltuu noin 125-150 cm ja Rage 26” noin 135-160 cm käyttäjälle.

Nuorten modernit maastopyörämallit Rage mtb 24” ja isompi Rage mtb 26” ovat mahtavia vaihtoehtoja yleispyöriksi tai maastoon. Näistä pyörämalleista löytyy aina sopiva vaihde ja loistava pito kaikkiin ajotilanteisiin. Ehdottomasti kotikulmien upeimmat maastopyörät! Rage 24” soveltuu noin 125-150 cm ja Rage 26” noin 135-160 cm käyttäjälle.

Tiesitkö?

Madison nuorten pyörien ajoasento, tankoleveydet, kampimitat ja voimansiirron välitykset – kaikki on mietitty perheen junioreiden helppoa ja turvallista pyöräilyä silmällä pitäen.

Malleissa on laadukkaat nuorisolle suunnitellut istuimet, kädensijat, polkimet ymv. komponentit sekä jämäkät MDN -kaksoisseinämävanteet jotka kestävät nuorison aktiivisessa käytössä.

Kaikkiin Madisonin nuorten pyöriin kuuluu vakiona säännösten mukaiset heijastimet, soittokello ja seisontatuki sekä napavaihteisissa malleissa myös lokasuojat.

Turvallinen valinta. Madison -pyörillä on 12 vuoden runkotakuu ja 2 vuoden takuuaika muilla komponenteilla.

Muista pyöräkaupoilla!

Nuorten pyöräostoksen ohessa on hyvä muistaa pyöräilijän kaksi tärkeintä varustetta – kypärä ja pyöränlamppu.

Kypärämalleissa on nykyään niin paljon valinnanvaraa, että jokainen löytää niiden joukosta varmasti itseään miellyttävän vaihtoehdon. Ulkonäkö ja tyyli ovat tärkeitä jotta nuori käyttäisi aina kypärää. Kannattaa kiinnittää huomiota kypärän istuvuuteen, hihnojen ja kiristimen helppoon käytettävyyteen. 

Vaikka pyörä usein ostetaan valoisaan aikaan keväällä tai kesällä, pyöränlamppu kannattaa hankkia samalla. Näin se on valmiina syysiltojen pimetessä. Valoksi kannattaa valita lapselle helposti kiinnitettävä ja ladattava led-valaisin. Valoteholtaan n. 120 – 300 lumen on riittävästi peruskäyttöön ja akkukin kestää kauemmin. Takavalo on tärkeä turvallisuuden kannalta. Takavalon tärkein ominaisuus on että pyöräilijä näkyy riittävästi muille tielläliikkujille. 

Valon käyttö onkin kypärän lisäksi asia, johon nuori kannattaa opettaa vanhempien oman esimerkin ja riittävän muistuttamisen kautta.

Madisonia on saatavilla laajalti pyörä ja urheiluliikkeissä sekä Citymarketeissa ympäri Suomen. 

Teksti: Tommi Kannisto