Polkupyörän nastarenkaat – Suomi Tyres

Suomessa liukkaat kelit alkavat jo lokakuussa ja saattavat yllättää pyöräilijän aina huhtikuulle asti.

Talvipyöräily on mukavaa ja turvallista kunhan hankkii talveksi pyörään kunnolliset nastarenkaat, aivan kuten autoillessakin.

Etelässä nollan tuntumassa vaihteleva lämpötila ja lumen alla piilevä jää saattavat tehdä pyöräilijän reitistä kesärenkailla arvaamattoman. Varo talvella äkkinäisiä ajoliikkeitä, tien epätasaisuuksia ja kiinnitä huomiota jarrutusmatkaan risteyksissä sekä tien ylityksissä.

Rauhallinen ennakoiva ajotapa ja nastarenkaat ovat talvipyöräilijän tärkeimmät varusteet. Nastarenkaat kannattaa vaihtaa heti kun nurmi on pihalla kuurassa ja yölämpötila käy pakkasen puolella.

Polkupyörän nastarenkaiden koko?

Polkupyörän nastarenkaat ovat kooltaan yleensä hieman kesärenkaita korkeammat ja lumipidon vuoksi karkeakuvioiset. Renkaan ja lokasuojan väliin tulisi aina jäädä myös riittävästi lumivaraa. Siksi polkupyörän nastarengas valitaan usein hieman kesärengasta kapeampana.  

Paljonko nastoja tarvitaan?   

Polkupyörän nastarenkaissa enemmän nastoja on myös enemmän pitoa. Minimivaatimus talvipyöräilyyn on nastoitettu eturengas koska nastojen merkitys korostuu erityisesti käännöksissä. Turvallisen ja tasaisen pidon vuoksi kannattaa silti aina hankkia nastarenkaat sekä eteen että taakse.

Perustason nastarenkaassa on noin 100 kpl nastoja per rengas. Turvalliseen talviajoon suunnitellussa ja pidoltaan huomattavasti paremmassa renkaassa on 200 nastaa. Markkinoilla on myös yli 300 nastaisia harrasteajoon suunniteltuja renkaita. Kannattaa valita ainakin eteen mahdollisimman turvallinen ja varman pidon rengas.

Suomi Tyres – polkupyörän nastarenkaat

Suomi Tyresin renkaat ovat kotimaisia ja tehdään käsityönä Lieksassa. Suomi Tyres renkaat tunnettiin aiemmin myös Nokian renkaat merkillä. Muihin markkinoilla oleviin nastarengas merkkeihin verrattuna kotimainen Suomi Tyres käyttää kumilaatua, joka on erityisesti talviolosuhteisiin suunniteltu. Talviolosuhteissa kumilaadun merkitys korostuu ja Suomi Tyres renkaat tunnetaankin pohjoismaissa sekä pidoltaan että kestävyydeltään ainutlaatuisina.

Aktiivinen tuotekehitys on Suomi Tyresin suuri voimavara ja myös osoitus suomalaisesta osaamisesta nastarenkaiden valmistuksessa. Pito, rullaavuus ja kulutuskestävyys ovat tärkeitä meille kaikille talvipyöräilijöille.

Suomi Tyresin kovametallinastat ovat tunnettuja erinomaisesta kulutuskestävyydestään ja nastoitustavastaan, jolla nastat pysyvät todella lujasti renkaassa kiinni. Suomi Tyresin nastat ovat turkulaisen Turvanastan, maailman suurimman renkaiden nastojen valmistajan käsialaa.

Suomi Tyresin tunnetuimpia malleja pohjoismaissa ovat 106 nastainen hakkapeliitta W106, 240 nastainen hakkapeliitta W240 sekä mm. hurja 348 -nastainen harrastepyöriin suunniteltu skinwall-rengas Fast Freddie. Valitsetpa minkä mallin tahansa olet turvallisesti markkinajohtajan renkaalla tien päällä liikkeellä.

Vaihda nastarenkaat talveen ja nauti talvipyöräilystä turvallisesti!

Teksti: Tommi Kannisto