Shimano steps kulkee askeleen edellä

Sähköpyörät yleistyvät suomessa hurjaa vauhtia kauppakasseina katukuvassa, työmatkoilla mutta myös harrastajilla poluilla maastossa.

Sähköpyörä ja sen ominaisuudet koostuvat käytännössä kahdesta pääraaka-aineesta. Millainen pyörä ja avustusjärjestelmä siinä on?

Shimano on markkinajohtaja Suomessa ja käytämme laadukasta tekniikkaa myös Madison pyörissämme.

Shimano Steps on keskiövetoinen momentintunnistimella varustettu sähköavustusjärjestelmä. Tarjolla on viisi erilaista moottorivaihtoehtoa. Shimano Steps E5000-, E6000- ja E6100-mallit ovat suunnattu kaupunki- ja retkipyöriin ja mallit E7000- ja E8000 ovat suunniteltu lähinnä maastoajon vaatimuksia silmällä pitäen. Shimano on tuonut vuonna 2021 vallankumouksellisen EP8 moottorin lähinnä tehokkaampiin maastoajoon suunniteltuihin sähköpyöriin. Järjestelmien erot löytyvät lähinnä vääntömomenteista ja moottorin säädöistä.

Kaikille malleille on yhteistä järjestelmän luotettavuus, keveys, helppokäyttöisyys ja paljon kiitosta saanut luonnollinen ajotuntuma. Stepsin ajotuntumaa saat lisäksi mukautettua omaan ajotyyliin helppokäyttöisen E-tube appsin kautta. Shimano Steps on myös äärimmäisen taloudellinen, joten käyttömatka yhdellä latauksella voi olla jopa uskomattomat 180 km.

KEVYT JA HILJAINEN

Kaikki Shimano moottorit ovat kompaktin kokoisia ja erittäin kevyitä (2,5-2,8kg välillä). Kompakti, hiljainen ja luonnollisella ajotuntumalla varustettu moottori on kuin ajaisit normaalilla pyörällä. Ominaisuus, jonka jokainen haluaa kokea.

KESTÄVÄ JA LUOTETTAVA

Shimano moottori on äärimmäisen vahva ja laadukkaista komponenteista valmistettu. Kaikki järjestelmän komponentit toimivat luotettavasti kaikissa, myös pohjolan vaativissa olosuhteissa. Shimanolla on erittäin kattava huoltoverkosto Suomessa. Laajan huoltoverkoston ansiosta voit huoltaa pyörääsi ympäri suomen ja varaosien saanti on helppoa niin komponenttien kuin akkujen osalta.

HELPPOKÄYTTÖINEN JA MUKAUTUVA

Shimano Steps on erittäin helppokäyttöiseksi ajateltu. kolme mukautuvaa avustusmoodia, ECO, TRAIL ja BOOST, joista löytyy aina oikea avustustaso vaihtuviin ajotilanteisiin. Kaikissa Steps-malleissa on selkeä näyttö, joka kertoo mm. käytettävästä avustusmoodista, akun varauksesta ja jäljellä olevasta ajomatkasta.

Sähköpyörä on virran lisäksi täynnä bittejä. Shimano on markkinajohtajan tavoin hoitanut tämän puolen todella mallikkaasti. Moottorin ohjelmistoon tehdään säännöllisin välein päivityksiä, joiden käyttöönotto onnistuu kätevästi Shimanon oman E-tube Project appsin kautta. Ajo-ominaisuudet kehittyvät vielä pyörän hankinnan jälkeenkin, kunhan ohjelmiston pitää ajan tasalla! Voit käyttää pyöräsi huollossa ja päivittää softan huollon yhteydessä.

Voit myös tehdä omasta kännykästäsi täysiverisen ajotietokoneen ja yhdistää sen Shimano sähköpyörääsi E-tube Ride appsilla. Todella helppokäyttöinen ja mukava käytössä. Sähköpyörää valittaessa avustusjärjestelmä on erittäin isossa roolissa. Ajo-ominaisuudet, käyttömatka, luotettavuus ja tuki ovat useimmin kysyttyjä kysymyksiä sähköpyörää harkitsevalta. Valitse viisaasti ja nauti pyöräilystä. 
 
Tutustu lisää Madison sähköpyöriin!

Teksti: Tommi Kannisto