Monikäyttöiset maastopyörät

Maastopyörä on Sinulle, joka haluat monikäyttöisen pyörän sporttiseen ajoon. 

Yleiskäyttöön suunnitellut maastopyörät ovat kotonaan työmatkoilla, retkillä, kuntoilussa tai joka päiväisessä arkikäytössä. Moderni maastopyörä on mukava ja tukeva ajaa kaikilla alustoilla.

Ajo-asento on hieman urheilullisempi ja pyörä melkeinpä janoaa vauhdikasta menoa. Maastopyörässä on nopeasti toimiva laajan välitysalueen vaihteisto jolloin myös jyrkkiin ylämäkiin ja nopeasti vaihtuviin tilanteisiin löytyy aina sopiva vaihde.

Välitykset ovat muuttuneet ja nykyaikaisessa maastopyörässä on yleensä vähemmän vaihteita kuin aiemmin. Less is more -voimansiirto toimii paremmin ja täsmällisemmin.

Maastopyörissä on lähes poikkeuksetta tehokkaat levyjarrut jotka pysäyttävät nopeasti kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Levyjarrut ovat omiaan nimenomaan maastopyörissä joilla ajetaan vaihtelevaa maastoa erilaisissa olosuhteissa.

Levyjarrut ovat joko mekaaniset vaijerivetoiset tai hydrauliset eli esim. mineraaliöljyletkuilla varustetut. Levyjarruja on paljon eritasoisia mutta jo perustasolla tehokkaat, tunnokkaat ja erittäin käyttäjäystävälliset. 

Leveät renkaat ovat mukavat ajaa ja antavat loistavan pidon maastosta riippumatta. Modernin maastopyörän renkaat myös rullaavat kuvion ansiosta kevyesti raskaammasta ulkonäöstä huolimatta.

Yleiskäyttöön valmistettujen maastopyörien rengas kokoja on useita. Yleisimmät ja suosituimmat rengaskoot ovat 26″, 27.5″ ja 29″. Modernista ja rullaavasta 29″ on tullut monen aikuisen ehdoton suosikki monikäyttöisyyden vuoksi. Pienemmän halkaisijan 26″ ja 27.5″ ovat täydellinen kumppani pienemmän kokoisilla esim. nuorilla tai naisilla. 

Valmiiden asennuspaikkojen ansiosta yleiskäyttöön suunniteltu maastopyörä on helppo varustella henkilökohtaisen käyttötarpeen mukaan. Kannattaa varmistaa ostohetkellä että tarvittavat asennuspaikat löytyvät pyörästä. Runkoon fiksusti kiinnitettävät tarvikkeet ovat yleensä huomattavasti käyttömukavampia ja säästävät myös kustannuksia. 

Maastopyörä on monelle loistava yleispyörä joka oikein varusteltuna soveltuu loistavasti myös talviajoon.

Madison maastopyörät ovat moderneja ja ajoasennoltaan mukavia

Madison sport alumiinirungot ovat kevyitä, jäykkiä ja suunniteltu isommallekin pyöräilijälle. Rage on nopea, ketterä sekä soveltuu loistavasti erilaisille alustoille. Pyörä on suunniteltu kaikilta osin myös ympärivuotiseen käyttöön soveltuvaksi kumppaniksi. 

Komponentit valitsemme pitkien laatu ja -testiprosessiemme kautta.

Maastopyörien vaihteistona käytämme laadukkaita ja tunnettuja Shimano -komponentteja. Grizzly 27.5″ ja isommassa Grizzly 29″ maastureissa on täsmällisesti toimiva ja urheilulliseen ajoon suunniteltu Shimano 2×8 -voimansiirto sekä Rapidfire-vaihtimet.

Hydrauliset levyjarrut ovat tunnokkaat, mukavat käyttää ja pysäyttävät tehokkaasti kaikissa ajotilanteissa sekä sääolosuhteissa. 

Säädettävä joustohaarukka tasoittaa maaston epätasaisuuksia. Mekaanisella lukolla varustettu joustohaarukka on lukittavissa kädenkäänteessä jäykäksi joka lisää pyörän monikäyttöisyyttä.. Loistava ominaisuus katukäyttöön!

Tyylikkäät ja käyttömukavat MTB Race -istuimet, kotimaiset Herrmans -kädensijat ja MDN flat-polkimet soveltuvat täydellisesti sporttisempaan maastopyörään.

Grizzly 27.5″ ja isommassa Grizzly 29″ mallissa on laadukkaat kasettikeskiöt, navat ja kevennetyt alumiinikammet. Madison -kaksoisseinämävanteet ovat testatusti kestävät ja jämäkät ajossa.

Madison tarjoaa hyvän perusvarustelun valmiina

Madison maastopyörämalleissa säädettävä seisontatuki, soittokello ja heijastimet vakiona. 

Pyörää on helppo varustella lisätarvikkeilla yksilöllisen käyttötarpeen mukaan valmiiden asennuspaikkojen ansiosta. 

Turvallinen valinta

Madison -pyörät on suunniteltu ja valmistettu pohjolan vaativiin olosuhteisiin. Kaikilla pyörämalleilla on 12 vuoden runkotakuu ja 2 vuoden takuuaika muilla komponenteilla.

Muista pyöräkaupoilla!

Pyörähankinnan ohessa on hyvä muistaa pyöräilijän tärkeimmät varusteet – kypärä, lukko ja pyöränlamppu.

Kypärämalleissa on nykyään niin paljon valinnanvaraa, että jokainen löytää niiden joukosta varmasti itseään miellyttävän vaihtoehdon.

Ulkonäkö ja tyyli ovat tärkeitä juttuja. Kannattaa kiinnittää huomiota kypärän istuvuuteen, hihnojen ja kiristimen helppoon käytettävyyteen. Maastopyöräilyyn löytyy paljon valikoimaa loistavilla teknisillä ominaisuuksilla. 

Vaikka pyörä usein ostetaan valoisaan aikaan keväällä tai kesällä, pyöränlamppu kannattaa hankkia samalla.

Tällöin se on valmiina syysiltojen pimetessä. Valoksi kannattaa valita helposti kiinnitettävä ja ladattava led-valaisin. Valoteholtaan n. 120 – 300 lumen on riittävästi peruskäyttöön ja akkukin kestää kauemmin. Takavalo on tärkeä turvallisuuden kannalta. Takavalon tärkein ominaisuus on, että pyöräilijä näkyy riittävästi muille tielläliikkujille.

Turvallinen ja käyttömukava lukko on tärkeä varuste jokaiselle pyöräilevälle.

Maastopyörään kannattaa harkita esimerkiksi tukevaa ketju tai taittolukkoa. Ne on helppo asentaa pyörään kuljetuksen ajaksi ja huomattavasti turvallisempia kuin vaijerilukot. Jos mielit perinteisempää pyörän runkoon kiinnitettävää runkolukkoa varmista, että pyörässä on asennuspaikat lukolle.

Panostamme suunnittelussamme laatuun ja yksityiskohtiin, jotta Madison olisi Sinulle oikea valinta

Tutustu lisää Madisoniin!

Teksti: Tommi Kannisto